Дечја недеља + Црвени крст = Промоција хуманости

Новим приредбама у центру града и активностима у вртићима и школама, настављена је овогодишња Дечја недеља. Другога дана своје активности извели су и волонтери Црвеног крста, централним градским тргом у једном тренутку развило се и коло, а малишани из неколико школа и вртића играли су и певали током целог јутра.

"Важно је да деци обезбедимо добре услове за учење и одрастање. Као локлна самоуправа трудимо се да подржимо праве програме који деци омогућавају да се креативно изразе, да се друже и науче несто ново. Ове године је манифестација усмерена на то да се обришу међугенерацијске разлике и направи спона између наших најмлађих и најстаријих суграђана, а таква веза и једним и другима доноси много лепог и корисног", рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа.

Улогу у обележавању Дечје недеље има и Црвени крст Врбаса. Волонтери ЦК говорили су о историјату организације, извели су плес са малишанима, приказали вежбе прве помоћи и организовали квиз о хуманим вредностима.

"Млади волонтери наше организације данас промовишу активности Црвеног крста. То је, пре свега, пружање прве помоћи, и у нашим просторијама вршимо и обуку за децу и одрасле. Ту је и промоција програма универзалних, хуманих вредности, кога треба поштовати и како се томе научити у најранијем узрасту. Радионице Црвеног крста ових дана реализују се и у Предшколској установи 'Бошко Буха' и Основној школи 'Братство-јединство', и користимо прилику да захвалимо Одбору за одржавање Дечје недеље што је прихватио наш предлог да се и ми укључимо у ову манифестацију", рекла је Татјана Глушчевић, секретарка Црвеног крста Врбас.