Врбас домаћин турнира у шаху за младе из целе Србије

Шаховски савез општине Врба организоваће крајем новембра турнир за пионире, кадете и јуниоре (средњошколци) из целе Србије.

Такмичење се одржава под покровитељством општине Врбас, у Центру за физичку културу "Драго Јововић", у недељу, 26. новембра, са почетком у 10.00 часова. Право учешћа имају сви ученици основних и средњих школа из Србије. Турнир је појединачан у мушкој и женској конкуренцији и подељен је у шест категорија. Обезбеђено је компјутерско паровање, а темпо игре је 15 минута по играчу. По пет најбоље пласираних дечака и девојчица биће награђени пехарима и литературом у свим конкуренцијама. Учесници су обавезни да понесу прегледне шаховске гарнитуре и сатове.

Пријаве треба послати најкасније до 25. новембра, а важеће су само оне које су оверене од стране школе или клуба и ако су достављене путем факса или поштом. Изузетно је могућа и лична достава на сам дан турнира. Котизација за такмичење износи 250 динара по учеснику и уплаћује се на жиро рачун број: 325-9500700002130-13 или готовински пре почетка такмичења. Све информације могу се добити од председника Шаховског савеза општине Врбас Томислава Навратила, на телефон 063/785-785-4.