Одлична сарадња Опште болнице и Дома здравља

За само осам сати колико су јуче трајали бесплатни здравствени прегледи, које широм Србије организује Министарство здравља Владе Србије, у Дому здравља "Вељко Влаховић" чак 104 пацијента обавила су опште и ЕКГ прегледе, а 125 пацијената ултразвучни преглед абдомена, уролошке и гинеколошке прегледе, саопштено је након акције коју су извели лекари и медицинско особље Опште болнице Врбас и ДЗ "Вељко Влаховић".

Похвалу за добар и тимски рад они су добили од проф. др Берислава Векића, државног секретара у Министарству здравља, који је јуче посетио акцију "Отворених врата" у Врбасу.

"Пре месец дана имали смо превентивне прегледе из домена кардиологије, сада се врше уролошки и гинеколошки прегледи, као и ултразвучни прегледи абдомена. Радимо на популаризацији превентивних прегледа који се могу обавити и без здравствених књижица, јер нам је жеља да далеко више уложимо у превенцију. Утисци из Врбаса су веома добри и тимски рад две здравствене установе је очигледан", рекао је проф. др Векић.

"Веома је добро да су се грађани одазвали у оволиком броју и надам се да ће их убудуће бити још више. Позивам грађане да се укључе у овакве акције, јер се одржавају недељом, не морају да заказују прегледе, дуго да чекају и изостају са посла", рекла је др Јасмина Асси, директорка ДЗ "Вељко Влаховић".

Добру сарадњу са Домом здравља похвалио је и др Милан Попов, директор Опште болнице Врбас. "Овом акцијом показали смо како та сарадња треба да изгледа. Сматрали смо да је грађанима једноставније да дођу у Дом здравља него у Општу болницу која се налази на периферији града. Спојили смо више прегледа на једном месту и добили добар резулта", рекао је Попов.

Синергију локалне, покрајинске и републичке власти, као и здравствених установа, а све у циљу што боље здравствене заштите грађана, позитивно је оценио и председник општине Врбас Милан Глушац.