НИУ "Руске слово" даривала "Карпате" и НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" и библиотека Културно-просветног друштва "Карпати" богатије су од јуче за по 150 књига које су на поклон стигле од Новинско-издавачке установе "Руске слово" из Новог Сада. Акција је организована у оквиру 24. Културне манифестације "Костелникова јесен" која је ове године посвећена књизи.

Одлуку о поклону донео је Управни одбор НИУ "Руске слово", вођен жељом да што више књига буде доступно читаоцима. Књиге разних жанрова и за разне узрасте биће дариване и школама, библиотекама и другим институцијама у већини места где живе Русини. 

"Реч је о литератури која је објављена последњих година, најновијим издањима, познатим прозним и поетским делима, драмским текстовима, а поред уметничке литературе, ту су и књиге из области историографије и књижевне критике", рекла је приликом уручивања поклона директорка НИУ "Руске слово" Мартица Тамаш. У име КПД "Карпати" и НБ "Данило Киш" на поклонима су се захвалили председник друштва Дејан Захорјански и директорка библиотеке Милијана Радовановић.