Нова опрема у две блоковске котловнице

У две блоковске котловнице у Врбасу, у Блоку 18 и Блоку Сава Ковачевић, инсталиране су нове експанзионе посуде које ће битно унапредити рад ових мини-топлана, саопштено је из ЈКП "Стандрад". Вредност инвестиције је близу 600.000 динара, а новац је обезбеђен из субвенција општине Врбас.

"У име предузећа и корисника грејних услуга у ова два стамбена блока, захваљујем се локалној самоуправи на субвенцији. Она је само једна у низу којима поправљамо ниво наших услуга, безбедност и ефикасност. У ове две котловнице, као и у трећој, у Блоку Васиља Копривице, у току је и поступак озакоњења резервоара за мазут, а конкретно у овом блоку, недавно смо изместили и електрични стуб како би се олакшао прилаз цистернама које истачу мазут. Осигурали смо редовно снабдевање овог енергента, враћамо потраживања Робним резервама, цистерне редовно стижу у све котловнице, и грејна сезона се добро одвија. Недавним попустима од 3 и 5 одсто за најредовније платише, изашли смо у сусрет овој категорији корисника", рекла је данас приликом посете обновљеној котловници Марија Милуновић, в.д. директора ЈКП "Стандрад".

Котловнице у које су уграђене експанзионе посуде загревају стамбени и пословни простор укупне површине 30.000 метара квадратних, што је више од 500 домаћинстава, а из котловнице у Блоку Саве Ковачевића топлотом се снабдева и централни објекат ПУ "Бошко Буха".

"Попут раније набавке котла у Центру за физичку културу, и овде се радило о интервенцији која је била хитна и веома је важно што је квалитетно и на време завршена. Средства која су недавно одобрена општини Врбас из буџетских резерви Владе Србије, од 60 милиона динара, такође ће бити усмерена у ЈКП 'Стандард'. Знатан део тих средстава биће уложен у ревитализацију система грејања. Новац који је овде утрошен долази из локалног буџета, а са оним добијеним од републичке Владе моћи ћемо да урадимо много више", рекао је МИлан Глушац, председник општине Врбас.