ОБВ и Црвени крст обележили Светски дан детета

Програмом "Весела болница" на Дечјем одељењу Опште болнице Врбас, који је организовао Црвени крст, данас је у овој здравственој установи обележен 20 новембар - Светски дан детета.

Дугогодишња успешна сарадња установе и организације унапређена је и радионицом коју су спровеле волонтерке Црвеног крста, настојећи да кроз игру, песму и дружење промовишу хумане вредности најмлађој популацији.

"Морам нагласити да су волонтерке које учествују у програму прошле обуку и иако је првобитно планирано да се пројекат ограничи на пет радионица, у складу са нашим обавезама и бројем деце у болници, радионице организујемо током целе године. Радионице не изискују велике припреме и средства, а директан контакт са децом, родитељима и медицинским особљем, и пре свега дечији осмеси као резултат наших активности, представљају покретачку силу за континуитет. Такође, пресрећне смо уколико смо допринеле да се деца осећају боље, да се брже опораве и што пре оду својим кућама", рекла је Јасмина Рад, волонтерка која је данас водила радионицу.