Врбас пружа подршку организацијама цивилног друштва

Руководство општине Врбас састало се јуче са представницима више десетина удружења грађана и невладиних организација како би разговарали о новој буџетској години и могућностима подршке активностима и пројектима ових организација. Локална самоуправа има намеру да гради партнерске односе са организацијама цивилног друштва, па су овакви семинари добродошли за оснаживање међусобног поверења и организацију деловања, речено је на састанку.

"Током јесени, у сарадњи са организацијом Техничка помоћ организацијама цивилног друштва (ТАЦСО), за представнике организација цивилног друштва из наше општине организовали смо два семинара посвећена усвајању модела ефикаснијег деловања, вођења документације, припремања и управљања пројектима. Желимо да наш невладин сектор постигне што боље успехе на конкурсима, не само оним које расписује локална самоуправа, већ и на конкурсима које отварају покрајински и републички органи. Такође, успостављање сарадње са сличним организацијама из региона могло би наша удружења приближити и фондовима Европске уније", рекао је након састанка Милан Глушац, председник општине Врбас.

Према његовим речима, у 2017. години у ову област уложено је два милиона динара, средства у 2018. години кретаће се у сличним оквирима, а конкурс ће бити расписан већ у другој половини децембра.