Избори за савете МЗ заказани за 31. децембар

На основу члана 23. Одлуке о месним заједницама на територији општине Врбас, Марјана Мараш, председница Скупштине општине Врбас, донела је одлуку о расписивању избора за чланове савета месних заједница за недељу, 31. децембар.

"Расписујем изборе за чланове Савета месних заједница у општини Врбас за 31. децембар 2017. године и то за: I Месну заједницу Врбас, II Mесну заједницу Врбас, III Mесну заједницу Врбас, Месну заједницу Бачко Добро Поље, Месну заједницу Змајево, Месну заједницу Куцура, Месну заједницу Савино Село и Месну заједницу Равно Село. Рокови за вршење изборних радњи почињу да теку од 04. децембра. Изборе за чланове Савета месних заједница у општини Врбас спровешће  Комисија за спровођење избора за Савете месних заједница коју именује Скупштина општине Врбас и бирачки одбори које именује Комисија за спровођење избора за Савете месних заједница", наводи се у одлуци.

Чланови савета месних заједница бирају се непосредно, тајним гласањем. Сваки грађанин са пребивалиштем на подручју месне заједнице у којој остварује изборно право, који је пунолетан, пословно способан, држављанин Републике Србије има право да бира члана савета и да буде биран у савете месних заједница у којој је предложен. Право предлагања кандидата имају политичке странке, групе грађана и појединци, чије изборне листе односно кандидатуре својим потписима подржи 30 бирача.