Обележен Дан особа са инвалидитетом

Поводом 03. децембра - Међународног дана особа са инвалидитетом, Милан Глушац, председник општине Врбас, и Данијела Илић, чланица Општинског већа задужена за социјалну политику, састали су се јуче у Клубу за стара и одрасла лица са особама које обележавају овај дан.

Заједно са особама са инвалидитетом из Врбаса, окупљеним у Друштву инвалида Врбаса - ДИВ, били су и њихови пријатељи из сличних организација из Новог Сада и Сомбора. "Сусрет са председником општине Глушцем искористили смо за конструктивне разговоре о могућностима даље сарадње и будућим активностима, као и о нашој акцији 'Људи ДИВовског срца', та како да што ефикасније превазиђемо архитектонске баријере. Дружење је настављено у пријатељској атмосфери и са жељом да се чешће окупљамо", саопштено је из ДИВ-а, уз захвалност свима који су присуствовали малој  свечаности и домаћинима из Клуба за стара и одрасла лица.

"Особе са инвалидитетом су важан део нашег друштва, њихове потребе су исте као и потребе других. Важно је да их разумемо, јер сви су људи једнаки и сви имамо иста права, без обзира на различитости. Овај дан је повод да се скрене пажња на проблеме са којима се особе са инвалидитетом суочавају, од сиромаштва, високе стопе незапослености до искључености из друштва. Желимо да будемо поуздани партнери у отклањању свих фичицких и социјалних баријера и предрасуда, као и поуздани партнери при изради пројеката и у лобирању за побољшање самих услова њиховог живота", рекао је након посете Глушац.