За нове капиталне пројекте у Војводини 1,9 милијарди динара

Управа за капитална улагања АП Војводине започела је данас нови циклус финансирања капиталних пројеката на територији АП Војводине, објавивши шест јавних конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, предшколског образовања и васпитања, развоја спорта и енергетске ефикасности. За финансирање и суфинансирање пројеката, обезбеђено је укупно 1.935.000.000,00 динара.

За подршку локалним самоуправама на територији АП Војводине у реализацији пројеката који доприносе развоју и унапређењу саобраћајне инфраструктуре, обезбеђено је 770 милиона динара. Реализацијом пројеката који се односе на изградњу нових саобраћајница, реконструкцију, санацију или ојачање постојећих, побољшава се безбедност свих учесника у саобраћају, сигурније одвијање саобраћаја, али и доприноси бољој локалној и регионалној повезаности.

Локалним самоуправама је омогућено да на конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области водоснабдевања и заштита вода, обезбеде средства неопходна за изградњу, доградњу, реконструкцију, санацију и адаптацију система за водоснабдевање, припрему воде за пиће, прикупљање, одвођење и пречишћавање отпадних вода. За реализацију пројеката у овој области, обезбеђено је 298 милиона динара.

Обезбеђено је 520 милиона динара за подршку пројеката у области локалног и регионалног економског развоја, који доприносе стварању повољних услова за пословање, раст и развој малих и средњих предузећа, као и повећање запослености у Војводини. На конкурсу, локалне самоуправе биће у прилици да обезбеде средства за реализацију пројеката изградње, доградње, реконструкције, санације и адаптације објеката пословне инфраструктуре и туристичке инфраструктуре у јавној својини, укључујући и инфраструктуру која обезбеђује функционално интегрисање пословне и туристичке инфраструктуре у окружење.

Укупно 240 милиона динара обезбеђено је за подршку пројектима у области развоја спорта. Средства која се додељују по овом јавном конкурсу намењена су за финансирање и суфинансирање пројеката изградње, доградње, реконструкције, адаптације и санације спортских објеката у јавној својини на територији АП Војводине, укључујући и школске спортске објекте.

За пројекте унапређења и модернизације инфраструктуре која доприноси побољшању енергетске ефикасности, Управа за капитална улагања АП Војводине обезбедила је 38 милиона динара за финансирање и суфинансирање пројеката у области енергетске ефикасности.

У циљу унапређења и модернизације инфраструктуре која доприноси повећању квалитета, ефикасности и релевантности система предшколског образовања и васпитања, Управа за капитална улагања АП Војводине обезбедила је 69 милиона динара. Средства су намењена за финансирање и суфинансирање пројеката изградње, доградње, реконструкције, адаптације и санације објеката предшколских установа.

Сви јавни конкурси за финансирање и суфинансирање пројеката трајаће до 19. јануара 2018. године године, до 16.00 часова. Детаљне информације о објављеним конкурсима, начину и роковима пријаве, могу се пронаћи овде.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"