У осам објеката биће уложено 1,6 милиона франака

Општина Врбас, заједно са партнерима из Швајцарске који представљају пројектни тим и изабрану консултантску кућу, покренула је данас прве активности на реализацији пројекта енергетске санације јавних објеката, који са 1,6 милиона франака финансира Влада Швајцарске.

Према плану, биће уређена четири школска и четири предшколска објекта. Влада Швајцарске издвојила је за овај посао 1,6 милиона евра, а обавеза општине Врбас биће да обезбеди додатних 25 милиона динара.

"За пројекат оптимизације јавних објеката одлучили смо се с циљем да додатно унапредимо енергетску ефикасност у нашој средини и побољшамо квалитет живота у општини Врбас, посебно за оне најмлађе који похађају предшколске и школске установе. На плану спровођења мера енергетске ефикасности општина Врбас је препозната као једна од најбољих у Србији и региону, због чега смо добили подршку Владе Швајцарске и Владе Србије. Данас се одређују први кораци сарадње и верујем да ће наше партнерство бити ефикасно и резултирати и неким нових пројектима у будућности", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас.