Почело обележавање Светог Саве; пријем за ученике

У сусрет великом школском празнику посвећеном првом српском просветитељу Светом Сави, Милан Глушац, председник општине Врбас, примио је данас ученике основних и средњих школа који су претходне године постигли запажене резултате. За њих и њихове васпитаче, учитеље, наставнике и професоре, у сали Скупштине општине Врбас организован је округли сто на тему толеранције, који је водила Ана Перишић, педагог у ОШ "Петар Петровић Његош".

"Ово је један од најлепших пријема. Задовољан сам што му присуствује велики број ученика и то је доказ да имамо добру, образовану и талентовану децу, као и да се са њима добро ради. Локална самоуправе се труди да створи што боље услове за рад у свим образовним установама. Када је у питању образовање, не треба размишљати о трошковима и улагање у образовање је наш приоритет. То је инвестиција у будућност. Са децом смо разговарали о толеранцији и стекао сам утисак да деца о овој теми знају много. О толеранцији су учили најпре у породици, од својих пријатеља, комшија, у школи од наставника и другара, али је важно да се о томе много разговара, и на крају примењује. Ми смо највећа мултиетничка средина у Србији, имамо више од 25 нација који овде заједно живе у хармонији", рекао је Глушац.

"Циљ свега је да толеранција буде превентива. Уколико будемо толерантнији наше друштво ће бити боље и биће нам свима живот лепши и лакши", рекла је овом приликом Даница Парошки, помоћница председника општине задужена за образовање.

Иначе, домаћин овогодишњег обележавања школске славе је ОШ "Петар Петровић Његош". У овој школи вечерас у 19.00 часова, отвора се изложба  фотографија Рајка Р. Каришића "Хиландар који волим", а у суботу, у 11.00 часова, у школи ће бити одржан културно – уметнички програм. За 18.00 часова у биоскопу "Југославија", заказана је свечана академија под називом "Право ходи ногама својим и исправљај путеве своје".