ЈКП "Комуналац" уређује две депоније у Куцури

Екипе Јавног комуналног предузећа "Комуналац" ових дана завршавају радове на уређењу депоније за одлагање биљног отпада у Куцури. Претходно су тешком механизацијом комуналци уклонили сметлиште предвиђено за грађевински отпад, која се простире на површини од 6.500 квадратних метара.

Према речима пословође у ПЈ "Чистоћа" Младена Павловића, с ове депоније уклоњено је 8.500 кубика отпада, највише земље, шута и грађевинског материјала. Међутим, на депонији за биљни отпад екипе "Комуналца" затекле су и разноврсно комунално смеће, чак и угинуле животиње, што поново указује на неодговорно понашање једног броја грађана.

"На овој депонији затекли смо најмање биљног отпада. Морали смо најпре да рашчистимо прилазни пут у дужини од близу 300 метара, јер су га несавесни мештани затрпали разним врстама отпада. Отприлике 2.800 кубних метара смећа смо најпре утоварили и превезли на велики плато. Тамо је ангажована друга машина која нивелише терен и целокупни отпад затрпава у депресију", појаснио је Павловић и још једном апеловао на грађане да поведу бригу о заштити животне средине јер, осим што руже слику села, ризикују појаву заразе. "Замолио бих мештане Куцуре, чије село важи за најуредније у општини, да поведу рачуна о свом окружењу и задрже тај епитет. Нема потребе да се на овом месту нађе комунални отпад, јер наше екипе једном седмично празне канте из сеоских домаћинстава, док се организују и акције одношења кабастих ствари. Куцурани задужују комуналну опрему и не видим разлог да се овде нађе највише те врсте смећа", поручио је Павловић.