Привредници из Црне Горе посетили Врбас

Привредници из Црне Горе, предвођени председником Привредне коморе ЦГ Властимиром Голубовићем, посетили су данас Врбас и састали се са руководством локалне самоуправе и колегама из привреде. Тема сусрета биле су могућности сарадње две стране, успостављање конкретних односа међу привредним субјектима и заједнички наступ на трећим тржиштима.

"Традиционално, сарадња Црне Горе и Србије, а у Србији и Војводине и конкретно града Врбаса, увек је била веома добра и на високом нивоу. Врбас је у бившој држави увек био важан привредни центар а и данас је остао са озбиљним потенцијалима и сви производи који се производе у овом региону присутни су на нашем тржишту, али треба покушати искористити прилику да се то још унапреди и побољша, на задовољство обе стране. За нас је важна сарадња у пољопривреди, прехрамбеној индустрији и туризму, затим и на пољу услуга, као што је сервис који привредницима из Србије може пружити лука Бар, и управо је ту већ учињен конкретан договор у сусретима привредника Црне Горе и Војводине", рекао је Голубовић. 

Међу привредницима из Црне Горе били су први људи Луке Бар, Плантажа, компанија Стадион, Јадроагент, Ловћен инвест, Јовови и других. Сусрету привредника из Црне Горе и Врбаса присуствовао је и Драган Канкараш, генерални конзул ЦГ у Србији.

"Сарадња привреда Врбаса и Црне Горе је вишедеценијска и може бити још боља. Имали смо прилику да чујемо како послују неке познате црногорске компаније, да им представимо неке компаније из нашег града и околине, и надам се да ће неке од њих у билатералним контактима успоставити конкретне облике сарадње. Нова тржишта и потреба за новим количинама робе могу довести до отварања нових радних места, а то је оно што највише интересује општину Врбас. Увек планирамо да у контакте које одржавамо као локална самоуправа, уведемо и привреднике и створимо им прилику да се промовишу на разним местима, понуде своје производе и услуге, и тако дођу до нових партнера", рекао је након сусрета привредника из Врбаса и Црне Горе Милан Глушац, председник општине Врбас.   

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"