Општини Врбас 23.000 евра од игре "Узми рачун и победи 2018"

Грађанима општине Врбас припало је 23.000 евра у такмичењу градова, градских општина и општина у Републици Србији у наградној игри "Узми рачун и победи 2018", саопштили су организатори игре.

"У такмичењу градова, градских општина и општина у Републици Србији у сакупљању фискалних рачуна и слипова за наградну игру 'Узми рачун и победи 2018', одређена је ранг листа од три групе градова у зависности од броја становника. У складу са завршним извештајем такмичења, у категорији Средња локална заједница, општина Врбас је заузела треће место и награђена са 23.000 евра.

Средства од награде могу се користити у сврху набавке опреме, добара, специјализованих возила, односно, текуће одржавање објеката од општег интереса за локалну заједницу (школа, вртића, болница, јавних установа и сл.) и то по избору становника. У складу са упутством Министарства државне управе и локалне самоуправе, општина Врбас ће током јуна на званичном сајту локалне самоуправе организовати јавно гласање.

Након завршеног гласања утврдиће се који је од пројеката добио највише гласова грађана, што је предуслов за коначно спровођење процедуре око реализације пројекта. Јединице локалне самоуправе су обавезне да реализују награду најкасније до 01. децембра 2018. године", наводи се у саопштењу.