Две акције ПС посвећене безбедности у саобраћају

У наставку спровођења активности на реализацији Стратегије полиције у заједници Министарства унутрашњих послова, Полицијска станица Врбас организоваће током јуна две акције из области безбедности у саобраћају, саопштено је из ПС.

"У намери да едукујемо возаче мотоцикала, у суботу 02. јуна, четврту годину за редом, спровешћемо активност демонстрације безбедне вожње и одговорног понашања у саобраћају. Партнери у овој акцији су нам Савет за безбедност општине Врбас, Канцеларија за младе, АМСС из Врбаса, АМСС - Центар за моторна возила, Црвени крст Врбас, мото клубови 'Pegasus' из Куцуре, 'Paradiso'' из Врбаса и 'Dragons' из Змајева. Очекујемо учешће око 100 мотоциклиста од којих ће већина бити из земаља окружења, гости мото – клуба 'Pegasus'. Планирана је заједничка вожња свих учесника од Куцуре до Трга Николе Пашића у Врбасу. На месту окупљања ћемо организовати показни полигон на коме ће полицијски службеник на мотору, из ПУ Нови Сад, приказати начин безбедног управљања мотором у посебним условима. Гост, предавач др Бранислав Александровић одржаће предавања на тему 'Без алкохола на два точка', док ће Црвени крст Врбас извести показну вежбу указивања прве помоћи возачу мотоцикла при саобраћајној незгоди. АМСС Врбас и Савет за безбедност саобраћаја обезбедили су поклон кациге, док су мото клубови обезбедили поклон пакете за присутне грађане. Програм почиње у 18.00 часова, на Тргу Николе Пашића", саопштено је из Полицијске станице. 

Два дана касније, у понедељак, 04. јуна, у сарадњи са Предшколском установом "Бошко Буха", на истом месту биће одржано финално такмичење на тему едукације најмлађих у саобраћају, под називом "Пажљивко". Ова едукација одвија се у 64 васпитне групе у 12 објеката установе.

"На манифестацији се очекује учешће и предшколских установа 'Радост' из Србобрана, 'Наша радост' из Новог Сада и 'Љуба Станковић' из Беочина. "Ово је четврта година да организујемо манифестацију 'Пажљивко' и сваке године у предтакмичарском делу, током месеца маја, едукујемо сву предшколску децу из општине Врбас. Манифестација је подржана од стране Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас и Агенције за безбедност саобраћаја. Обезбеђени су вредни поклони за учеснике", стоји у саопштењу Полицијске станице, уз позив грађанима да својим присуством дају допринос успеху најављених акција. Почетак такмичења заказан је за 10.00 часова. 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"