Парфеми ОШ "Светозар Милетић" освојили beauty тржиште

Двориште и хол Основне школе "Светозар Милетић" синоћ су мирисали по сандаловини и кедру а могла се осетити и линија егзотичних јасмина и смиља. Теорију са часова хемије и других предмета заменила је пракса, па су стотину пута поновљене формуле добиле могућност да се потврде у једном великом експериметну - школа је добила улогу предузетника и сада покушава да производњом својих парфема и тоалетних вода освоји велико beauty тржиште.

Бизнис план пројекта "Предузетне школе", у који је врбаску школу уврстило Министарство просвете, науке и технолошког развоја, предвиђао је осмишљавање и производњу парфема и тоалетне воде за дечаке и девојчице. Испитивање тржишта показало је да ће 600 доза од по 30 и 50 милилитара задовољити потребе клијената, цена је била 300 динара, и све се синоћ, при промоцији и продајној изложби показало као пун погодак. Десетине штандова окупирали су купци из целог града, најчешће родитељи, баке, деке и пријатељи младих предузетника, па је само у првом дану продато две трећине укупне производње.


"У процес производње били су укључени ученици старијих разреда, седмих и осмих, док је ученицима петог и шестог разреда у задатак био остављен маркетинг, промоције и послови око припреме амбалаже. Хвала свим члановима тима, наставницима учитељицама Алаксандри Димитров, Ивани Ковачевић, Смиљи Милованчев, Драгани Милановић, Маријани Симикић и Ливији Маџгаљ, који су заједно са децом радили на овом пројекту. Школа планира да и даље производи парфеме и тоалетне воде", рекла је Ружица Марковић, директорка ОШ "Светозар Милетић".


"Овај пројекат кроз креирање и рад на предузетничким идејама имплементира додатне вредности образовању у основним школама. Усмерен је на развој предузетништва као међупредметне компетенције, а Основна школа 'Светозар Милетић' изабрана је на основу оцене да колектив и руководство показују ентузијазам и способност за увођење новина и унапређење образовне праксе", саопштено је из Министарства просвете приликом покретања пројекта.   

Пројекат су покренули Министарство просвете и Фондација Универекспорт.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"