Одржана XI седница СO Врбас

У среду је одржана 11. седница Скупштине општине Врбас. У вишесатном заседању разматране се у 23 тачке дневног реда, две више него што је било предложено приликом заказивања седнице.

Скупштина општине је већином гласова одборника усвојила Одлуку о правима на финансијску подршку породици са децом, Одлуку о пружању грејних услуга за грејну сезону 2018/2019. годину, Одлуку о усвајању Елабората постављања монтажних и других објеката привременог карактера на јавним и другим површинама на територији општине Врбас са техничким спецификацијама објеката и критеријумима за њихово постављање, као и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о мањим монтажним и другим објектима привременог карактера на територији општине Врбас.

У наставку заседања подршку парламентарне већине добили су извештаји о раду и пословању у 2017. години Народне библиотеке "Данило Киш", Културног центра Врбаса, Центра за физичку културу "Драго Јововић" са финансијским извештајем, Дома здравља "Вељко Влаховић", затим Апотеке Врбас, Центра за социјални рад општине Врбас са финансијским извештајем, Службе ванинституционалне социјалне заштите Геронтолошког центра Врбас, Туристичке организације општине Врбас и Правобранилаштва општине Врбас.

Локални парламент усвојио је и редовне годишње финансијске извештаје и ликвидационе извештаје за 2017. годину за два предузећа у ликвидацији -  Јавног предузећа за информисање Врбас и Јавног предузећа за грађевинско земљиште, изградњу и путеве "Дирекција за изградњу" Врбас, за период од  01. јануара 2017. до 31. децембра 2017. године. Такође, усвојено је Решење о давању сагласности на Одлуку о изменама Статута Центра за физичку културу "Драго Јововић", Одлука о одузимању права коришћења на непокретностима, као и Решења о давању сагласности Спортском удружењу "Стари Врбас – Ветерани", у оснивању, да назив тог удружења може да садржи назив "Стари Врбас".

На предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе, дошло је до именовања нових школских одбора у образовним установама, на мандат од четири године.

Средња стручна школе "4. јули" - као представници локалне самоуправе: Јелена Радовић, Драган Михајловић и Андријана Ковачевић; као представници из реда запослених: Ивана Николић Котлаја, Павле Радовић и Татјана Бабић; као представници из реда родитеља: Данило Штец, Весна Николић и Драгица Новак.

Основна школа "Петар Петровић Његош" - као представници локалне самоуправе: Љубица Мирковић, Јелена Василијевић и Јасна Коматовић; као представници из реда запослених: Слађана Миловић, Нада Кривокапић и Радмила Сапун; као представници из реда родитеља: Ђина Пејовић, Игор Иванић и Јованка Ковачевић.

Основна школа "Братство-јединство" у Врбасу - као представници локалне самоуправе: Мирјана Копривица, Миља Кнежевић и Александра Бајац; као представници из реда запослених: Весна Костелац, Меланија Ујфалуши и Драгана Ковачевић; као представници из реда родитеља: Саша Стојиљковић, Драгана Ђукановић Биљенкиј и Јасмина Тепавчевић.

Основна школа "20. октобар" - као представници локалне самоуправе: Милица Јовановић, Бојана Турањанин и Маја Дабетић; као представници из реда запослених: Јасна Браун, Марија Котлаја и Ива Кричковић; као представници из реда родитеља: Наташа Божичковић, Радмила Рашковић и Томислав Глишић.

Основна школа "Светозар Милетић" - као представници локалне самоуправе: Нада Ћетковић, Анто Килибарда и Татјана Килибарда; као представници из реда запослених: Соња Нинковић, Милан Искрин и Тамара Вучетић; као представници из реда родитеља: Светлана Брдар, Данијела Дромљак и Страхиња Ђурачић.

Основнa школa "Вук Караџић" Бачко Добро Пољe - као представници локалне самоуправе: Тијана Вуковић, Милица Крунић и Предраг Кљештан; као представници из реда запослених: Соња Марић, Тамара Дакић и Сања Тешановић; као представници из реда родитеља: Неђељко Добриловић, Јован Радовић и Бојан Савчић.

Основна школа "Јован Јовановић Змај" Змајево - као представници локалне самоуправе: Драгана Занини, Сузана Збућновић и Николина Марјановић; као представници из реда запослених: Невенка Арсенић, Слађана Толанов и Стевица Бабић; као представници из реда родитеља: Драгана Кртинић, Наташа Жижаков и Александра Хевер.

Основна школа "Братство-јединство" Куцура - као представници локалне самоуправе: Александра Тошић, Златко Колесар и Бранислав Кљајић; као представници из реда запослених: Мирјана Бокан, Јасминка Олић Илчешин и Марија Хорњак; као представници из реда родитеља: Александар Суботин,    Дејан Грандић и Тања Мајкић.

Основна школа "Бранко Радичевић" Савино Село - као представници локалне самоуправе: Нела Ивезић, Огњен Шћекић и др Борис Љубас; као представници из реда запослених: Велимир Миличковић, Владимир Огризовић и Леона Олеар; као представници из реда родитеља: Сања Булић, Марија Стојковић и Бранко Делетић.

Основна музичка школа Врбас - као представници локалне самоуправе: Ненад Томашевић, Марко Краљевић и Јасна Бјелица; као представници из реда запослених: Исидора Недовић, Ђорђе Недељков и Стеван Радивојевић; као представници из реда родитеља: Драгољуб Банковић, Андријана Чуровић и Сандра Вујковић - Ламић.

Такође, Славиша Божовић  именован је за заменика члана у Међуопштинску радну групу за координацију међусобне сарадње у управљању комуналним отпадом за град Нови Сад и општине Бачка Паланка, Бачки Петровац, Беочин, Жабаљ, Србобран, Темерин и Врбас, као представник општине Врбас, затим Немања Медурић изабран је за члана Савета за буџет, финансије и привреду СО Врбас, док су у Управни одбор Дома здравља "Вељко Влаховић", као представници запослених, именовани др Дарјана Перишић и Михаило Јакшић. У Надзорни одбор ДЗ "Вељко Влаховић", такође као представник запослених, именована је др Ана Варга.