Школске саобраћајне патроле чувају прваке

Кроз јединствену акцију у целој Србији, ученици основних школа у општини Врбас, посебно ђаци прваци, добили су заштиту на раскрсницама код својих образовних установа формирањем школских саобраћајних патрола, које чине родитељи и наставници. Идеју подизања безбедности учесника у саобраћају, посебно за ђаке на путу од куће до школе, заједно су у наставку спровођења пројекта "Полиција у локалној заједници, осмислили и реализовали Полицијска станица Врбас и општина Врбас.

Чланови школских саобраћајних патрола прошли су званичну обуку са саобраћајним полицајцима ПС Врбас, већ јуче почели су да регулишу саобраћај на појединим раскрсницама, а данас су им на свечаности у згради СО Врбас, уручене дипломе о успешно завршеном курсу.

"Сарадњу са општином Врбас и грађанима кроз пројекат 'Полиција у локалној заједници' започели смо још 2015. године, и из године у годину осмишљавамо нове активности у којима рад полиције приближавамо јавности. Ове године смо успели да спроведемо идеју формирања школских саобраћајних патрола, постигавши прво договор са општином Врбас и активом директора основних школа, а затим и са заинтересованим родитељима. Обуку је завршило 27 полазника који ће од сада унапређивати ниво безбедности на путевима крај основних школа, на местима где се од 01. септембра у великом броју крећу ученици, посебно прваци. Створили смо партнерски однос између полиције, локалне самоуправе, школе и родитеља", рекао је Владо Глођовић, начелник Полицијске станице Врбас, и изразио наду да ће већ следеће године број патрола бити већи. Према речима Глођовића, школске саобраћајне патроле, према законским овлашћењима, имају могућност регулисања саобраћаја у зонама школе, видно су обележене светлосним прслуцима и користе стоп палице и пиштаљке. Патроле ће свакодневно пратити долазак ученика у школе, у обе смене.

Председник општине Врбас Милан Глушац изразио је посебно задовољство што је још једном са успехом осмишљен и реализован заједнички пројекат Полицијске станице и локалне самоуправе. "Ово је акција која се изводи по први пут у Србији. Осмишљена је у циљу унапређења безбедности наших најмлађих суграђана, ученика основних школа, а корист ће имати и сви други грађани. Спровели смо обуку са родитељима и наставницима и они сада чине школске саобраћајне патроле које регулишу саобраћај на раскрсницама крај школа", рекао је Глушац и додао да је кроз пројекат "Полиција у локалној заједници" реализован велики број различитих акција.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"