Општини Врбас 18 милиона за радове на водоводу

Представницима 20 локалних самоуправа у Војводини данас су уручени уговори за суфинансирање пројекта изградње, санације и реконструкције водних објеката у јавној својини, као и објеката фекалне канализације, у вредности више од 350 милиона динара. Једна од општина у којој ће се спроводити пројекат је и општина Врбас, којој је за санацију вентила и арматуре у шахтама водоводну мрежу Врбас припало 18 милиона динара. Милану Глушцу, председнику општине Врбас, уговор је уручио Игор Мировић, председник Покрајинске владе, приликом обиласка радова на опремању и повезивању бунара на изворишту "Ириг", у Нерадину у Срему.

"Покрајинска влада у протекле две године инвестирала више од 700 милиона динара у изградњу и реконструкцију водоводне мреже у 55 села у Војводини. Политика Покрајинске владе је јасна. Циљ нам је да одржимо ниво финансирања у области изградње и реконструкције водоводне и канализационе мреже у насељеним местима широм Војводине. У циљу повећања квалитета воде и унапређења водоснабдевања, наредне године ћемо издвојити и значајнија средства у ове намене", навео је Мировић.

Захваљујући Покрајинској влади на подршци, и подсећајући да су само јуче и данас јавности представљена два пројекта у општини Врбас који се финансирају из покрајинског буџета - реконструкција вртића у Бачком Добром Пољу и санација шахти, вредни скоро 29 милиона динара, Глушац је истакао да су овим средствима створени услови да се након више од 30 година мењају елементи водоводне мреже. "За Врбас је веома важно да модернизује водоводну мрежу и смањује губитке на њој. Уштеда ће нам омогућити да новац преусмеримо на неке друге важне пројекте. Зато хвала Покрајинској влади на опредељењу да равномерно развија сваки град и место у Војводини, што се несумњиво потврђује оваквим деловањем и оваквим одлукама", рекао је Глушац.