"Род" организује курсеве плеса и руског језика

Удружење српско-руског пријатељства “Род” Врбас најавило је за октобар покретање школе естрадног плеса за децу узраста од првог до шестог разреда, као и курс руског језика за младе и одрасле. За прву половину октобра из овог удружења најављују и одржавање Недеље руске културе у Врбасу, а за крај године и одржавање годишње скупштине и промоција монографије о десетогодишњици рада.

"У сарадањи са Студијом модерног пласа 'Монмираж' из Суботице, којим руководи Олга Пугачова, академски кореограф са богатом каријером и бројним признањима, покрећемо школу овог плеса у Врбасу. У школи ће заинтересована деца, узраста од шест до дванаест година, имати могућност да савладају основе класичног балета, елемената стандардног, латино и естрадног плеса, са основима гимнастике, глуме, а радиће се и на учењу руског језика. Остварили смо сарадњу са основним школама у Врбасу, које су у томе препознале могућност да се деца физички више активирају и науче више вештина истовремено, а све кроз забаву и игру”, рекао је Радољуб Ускоковић, председник Удружења.

Промоција школе плеса одржаће се 19. септембра у ОШ "Светозар Милетић" и у ОШ "20. октобар" "Род" организује и курс руског језика за одрасле који желе да савладају основни и средњи ниво конверзације на руском. Програми су у складу са програмима Руског дома, а наставу изводе професори руског језика и књижевности. Пријаве су могуће до 12. октобра, а најбоље је то учинити путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. "Почетком октобра имаћемо и отварање изложбе фотографија о руској емиграцију у Војводини, јер се навршава стогодишњица од њиховог доласка на ове просторе. Упоредо ћемо имати и ревију руских и совјетских филмова са тематиком револуције у Русији. У току Недеље руске културе планирамо и једно предавање као и јавни час руског језика", истакао је Ускоковић. Улаз на све програме је бесплатан, док се за курсеве наплаћује симболична цена.