Радионица за децу "Културно-некултурно у саобраћају"

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, уз подршку Савета за безбедност саобраћаја општине Врбаса, организовала је данас у вртићу "Бубица" Предшколске установе "Бошко Буха", радионицу под називом "Културно-некултурно у саобраћају". Малишани су имали прилику да се упознају са моделима правилног и неправилног понашања  учесника у саобраћају, сами укажу на то шта је културно, а шта не, све у циљу раног стицања саобраћајне, културе из које у великој мери долази и безбедност на путевима.

"Значај ове радионице за локалну заједницу лежи у чињеници да се кроз њу за кратко време може активирати целокупна популација деце предшколског узраста и стећи могућност да им се приближе модели потребног и пожељног понашања у саобраћају", оценио је саветник директора АБС Милан Илић. Заједно са њим, у радионици су учествовали и представници Полицијске станице Врбас, Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас и ПУ "Бошко Буха".

"Унапређење безбедности саобраћаја није могуће постићи само радом надлежних институција, и зато је важно утицати на повећање свести читаве јавности о важности безбедног понашања у саобраћају и поштовања саобраћајних прописа. Као што је породица основна ћелија друштва, тако је локална самоуправа основна ћелија државе и представља место одакле све почиње. Подизањем безбедности у саобраћају на локалу, подижемо безбедност у саобраћају у читавој држави", речено је током радионице.