Деца из сеоских вртића учествовала у еколошким радионицама

Више од 150-оро деце из сеоских вртића учествовало је на еколошким радионицама у оквиру пројекта „Природу чувам, јер природу волим“ које је покренуло ЈКП „Комуналац“. Радионице су одржане у Савином Селу, Равном Селу, Змајеву и Куцури.

Кроз игру и причу малишани су украшавали рибице које су потом пуштали у импровизовано језеро. Окупљени око замишљене воде учили су од представника ЈКП-а како се вода може сачувати и за наредне генерације, где отпад треба да се одлаже и како може да се постане прави заштитник природе.

„Када смо осмишљавали концепт радионица нисмо се надали да ће их деца на овако леп начин прихватити и да ће имати стрпљења да скоро сат времена у њима учествују, посебно у другом делу активности када концентрација опада. Драго нам је што је тако, јер то значи да смо успели у нашој намери. Поред тога што смо децу забавили, едуковали смо их и знамо да ће бар део тога запамтити“, кажу у Сектору маркетинга ЈКП-а.

Јавно комунално предузеће „Комуналац“ у сарадњи са Предшколском установом „Бошко Буха“ наставиће са реализацијом радионица и у градским вртићима.

„Више година сарађујемо с „Комуналцем“ из Врбаса, увек када запослени дођу, на деци прихватљив начин, причају о екологији. Ове радионице су изазвале велико интересовање код наших предшколаца. Прича представника ЈКП-а била је спонтана, непредвидива, држала је пажњу и иазвала велико интересовање деце. Постигнута је завидна интеракција, малишани су учили и давали предлоге“, рекла је васпитачица у куцурском вртићу „Грлица“ Јелена Буила.

Са својим еколошким радионицама у оквиру пројакта „Природу чувам, јер природу волим“ ЈКП „Комуналац“ узеће учешће и на Дечијој недељи која почиње првог октобра.