Oбележен 01. октобар - Међународни дан старих

У Геронтолошком центру Врбас у понедељак је обележен 01. октобар - Међународни дан старих и 15 година од оснивања установе. Овај значајан јубилеј обележен је културно-уметничким програмом у ком су учествовали корисници на смештају и талентовани гости, саопштено је из установе.

"Ове године су корисници Иван Греговић и Миливоје Петровић повели присутне на путовање у прошлост и поделили су горке и лепе детаље њиховог детињства и одрастања. Своју младалачку и креативну страну открили су гостима рецитовањем и певањем песама које су још као деца и младићи научили.

Ученици основне школе 'Петар Петровић Његош' су показали да су им важне старе особе а посебно баке и деке. Након што је девет ученика 5. разреда рецитовало песме које су сами написали, аплаузе публике побрале су и чланице вокално инструменталне групе 7. разреда, под вођством учитељице Радмиле Сапун. Оне су извеле сплет изворних народних песама са Косова и Метохије.

Директорка Геронтолошког центра Врбас Радмила Мусић поздравила је учеснике програма и истакла главне планове даљег развоја установе у предстојећем периоду. Она се захвалила гостима из Удружења пензионера општине Врбас и чланицама Општинског већа Данијели Илић и Јовани Вујтовић, чије присуство је употпунило прославу јубилеја и Међународног дана старих.

Додајемо да је у просторијама Клуба за стара и одрасла лица у Врбасу организована посета деце предшколског узраста у склопу Дечије недеље. Геронтолошки центар Врбас планира да у четвртак 04. октобра организује и традиционалну малу ликовну колонију са учешћем талентоване деце која похађају основне школе на територији општине Врбас", саопштено је из установе.