Дечија недеља пуна забавних и едукативних програма

Бројни програми настављени су и у другом и трећем дану Дечије недеље. У уторак је на Тргу Николе Пашића едукацију за децу организовао Црвени крст Врбаса, а затим је иста тема поновљена и у среду у Парку природе "Јегричка", за ученике из Змајева и Савиног Села. Акције су организоване у циљу промоције волонтеризма младих у овој хуманитарној организацији, као и обуке ученика за пружање прве помоћи.

Истовремено, Врбасом су "дефиловали шешири", које су за ову прилику осмислили ученици Основне школе "Светозар Милетић", у школама се одржавају трибине посвећене спречавању појаве вршњачког насиља, док малишани из вртића ПУ "Бошко Буха", уз бројне програме, учествују и у традиционалној акцији прикупљања хуманитарне помоћи "Деца деци". Такође, школе организују и спортска и друга надметања у којим учествују ученици.

"Aктивност Црвеног крста Врбаса састојала се из промоције програма које волонтери ове организације раде у школама, у основама прве помоћи и реалистичком приказу повреда и оболења. Наши нови пријатељи и другари, седмаци из ОШ 'Јован Јовановић Змај' из Змајева, били су данас и више него одлични током читавог трајања наших радионица. Ову промотивну акцију радили смо на предивном излетишту крај Јегричке. Послужило нас је и лепо време и све је протекло у савршеном реду и позитивној атмосфери. Велику захвалност дугујемо наставнику Милану Иванићу, који је заједно са децом учествовао у свим радионицама, као и свој деци која су дошла и увеличала ову активност. И на крају, велико хвала нашим малим волонтерима, подмлаткарима који су свој задатак успешно обавили и постали велики волонтери и промотери Црвеног крста, заједно са нашим искуснијим волонтерима Златком, Тамаром, Немањом и Јасмином", саопштено је из Црвеног крста.