Дечија недеља и у Геронтолошком центру

Дечија недеља обележена је и у Геронтолошком центру. Ову установу и њене штићенике посетили су малишани из Предшколске установе "Бошко Буха", а затим и ученици основних школа и Гимназије "Жарко Зрењанин".

"Понедељак и петак обележиле су посете деце из ПУ 'Бошко Буха' која су креативношћу, рецитацијама, песмама и осмехом угрејале срца старијих суграђана на смештају у Врбасу и Куцури, и чланова Клуба за стара и одрасла лица у Врбасу. Заузврат су деца обрадована загрљајима корисника и врућим крофнама са џемом.

Традиционална мала ликовна колонија ученика основних школа општине Врбас одржана је у четвртак, 04. октобра, у зеленилом и цвећем уоквиреном дворишту установе у Врбасу. Ова активност се одржава већ 11 година и овог пута је окупила талентоване ученице из пет основних школа: 'Светозар Милетић', '20. октобар' и 'Петар Петровић Његош' из Врбаса, 'Братство-јединство' из Куцуре и 'Вук Караџић' из Бачког Доброг Поља. Тема колоније била је 'Поклон целом свету', због чега је 15 талентованих ученица V, VII и VIII разреда оловком, бојом и пером одаслало жељу за здрављем, заједништвом и љубави на све стране света.


Ту није био крај лепом дружењу младих свих узраста, уз песму и поезију. Наиме, мост међу генерацијама саграђен је током културно-уметничког програма ученика првог разреда Гимназије 'Жарко Зрењанин'. Уз присуство проф. Јасмине Милић и школског педагога Наде Бјелац, као и звук гитаре ученика Алексе Загорца, корисници у установи отпутовали су у свет 'Горског вијенца', 'Химне љубави' апостола Павла, стихова Добрице Ерића, Владимира Петковића Диса. Ученици наставе Српског језика и књижевности и изборног предмета Језик, медији и култура, који стварају и сопствене литерарне радове, израдили су заједно са старијим домаћинима плакат пријатељства и посетили израду тканих ручних радова у оквиру радне терапије корисника Геронтолошког центра Врбас", саопштено је из ове установе.

КУЛТУРА

Књижевно вече Мухарема Баздуља у библиотеци у Бачком Добром Пољу

10. дец 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Мухарема Баздуља у библиотеци у Бачком Добром Пољу

Новинар, писац и преводилац Мухарем Баздуљ се 7. децембра...

Гуслари из Врбаса покретачи заштите певања уз гусле

04. дец 2018. КУЛТУРА

Гуслари из Врбаса покретачи заштите певања уз гусле

Унесков Међувладин комитет, на свом редовном, 13. заседањ...

Светски хитови у биоскопу "Југославија"

02. дец 2018. КУЛТУРА

Светски хитови у биоскопу "Југославија"

Биоскоп "Југославија" Културног центра Врбаса припремио ј...

Милутин Ж. Павлов први добитник награде "Небојша Деветак"

28. нов 2018. КУЛТУРА

Милутин Ж. Павлов први добитник награде "Небојша Деветак"

У знак сећања песника, главног и одговорног уредника Часо...

Представљена књига "Маги - Као да је била некад"

23. нов 2018. КУЛТУРА

Представљена књига "Маги - Као да је била некад"

Народна библиотека "Данило Киш" организовала је синоћ про...