Дечија недеља и у Геронтолошком центру

Дечија недеља обележена је и у Геронтолошком центру. Ову установу и њене штићенике посетили су малишани из Предшколске установе "Бошко Буха", а затим и ученици основних школа и Гимназије "Жарко Зрењанин".

"Понедељак и петак обележиле су посете деце из ПУ 'Бошко Буха' која су креативношћу, рецитацијама, песмама и осмехом угрејале срца старијих суграђана на смештају у Врбасу и Куцури, и чланова Клуба за стара и одрасла лица у Врбасу. Заузврат су деца обрадована загрљајима корисника и врућим крофнама са џемом.

Традиционална мала ликовна колонија ученика основних школа општине Врбас одржана је у четвртак, 04. октобра, у зеленилом и цвећем уоквиреном дворишту установе у Врбасу. Ова активност се одржава већ 11 година и овог пута је окупила талентоване ученице из пет основних школа: 'Светозар Милетић', '20. октобар' и 'Петар Петровић Његош' из Врбаса, 'Братство-јединство' из Куцуре и 'Вук Караџић' из Бачког Доброг Поља. Тема колоније била је 'Поклон целом свету', због чега је 15 талентованих ученица V, VII и VIII разреда оловком, бојом и пером одаслало жељу за здрављем, заједништвом и љубави на све стране света.


Ту није био крај лепом дружењу младих свих узраста, уз песму и поезију. Наиме, мост међу генерацијама саграђен је током културно-уметничког програма ученика првог разреда Гимназије 'Жарко Зрењанин'. Уз присуство проф. Јасмине Милић и школског педагога Наде Бјелац, као и звук гитаре ученика Алексе Загорца, корисници у установи отпутовали су у свет 'Горског вијенца', 'Химне љубави' апостола Павла, стихова Добрице Ерића, Владимира Петковића Диса. Ученици наставе Српског језика и књижевности и изборног предмета Језик, медији и култура, који стварају и сопствене литерарне радове, израдили су заједно са старијим домаћинима плакат пријатељства и посетили израду тканих ручних радова у оквиру радне терапије корисника Геронтолошког центра Врбас", саопштено је из ове установе.