Спортки дани Дечије недеље

Четвртак и петак у Дечијој недељи били, у највећој мери, посвећени спорту. Прво је, у четвртак на Тргу Николе Пашића, одржана спортска манифестација под називом "Ја, мама и тата", у којој се више од 300 малишана надметало у неколико спортских дисциплина. Поред атлетике,  кошарке, фудбала, рукомета и одбојке, фудбал и рукомет, деца су имала могућност и да присуствују представљању вештина каратеа и џудоа. Петак је био у знаку фудбалског турнира ученика свих основних школа у општини Врбас, који је одржан у Центру за физичку културу "Драго Јововић".

"Идеја да организујемо спортску манифестацију 'Ја, мама и тата' постојала је много раније, а сада су се стекли сви услови да се манифестација одржи. У сарадњи са локалном самоуправом и Спортским савезом општине Врбас, успели да смо успешно организујемо спортски дан. Презадовољан сам одзивом и захваљујем се свој деци која су учествовала, као и њиховим родитељима. Акција се зове ‘Ја, мама и тата’ управо да би указали на значај породице. На крају спортског дана додељено је више од 200 награда, захваљујући бројним спонзорима међу којима су 'Карнекс', 'Фриком' и бројни врбаски предузетници", рекао је Данило Њаради, професор физичког васпитања који успешно води Школицу спорта "Џампер".


Током проласка кроз спортске полигоне деца су имала прилику да се друже са тренерима и играчима врбаских спортских клубова, професорима физичког васпитања, и покажу шта знају из сваке од понуђених дисциплина, те уколико желе, определе се за тренирање неке од њих.

Манифестацију је отворио председник општине Милан Глушац. "Драго ми је што је спортски дан окупио велики број деце. Млади спортисти на најбољи могући начин презентују нашу општину, а ми смо ту да их подржимо. Надам се да ће многи од учесника уз помоћ тренера и родитеља баш данас одабрати спорт који ће тренирати", рекао је Глушац.

Истовремено, за малишане из вртића "Бубица" који своја интересовања усмеравају и на друге ствари, а не само спорт, организована је посета Водозахвату. На овом важно место предшколци су стигли да би сазнали како функционише систем за водоснабдевање у општини Врбас, како вода путује од изворишта до потрошача, како се припрема и шаље у чесме у нашим кућама. "Будући да данашња деца одрастају у времену дигитализације, онда је логично да им је најзанимљивије што је у врбаском водоводу све аутоматизовано, односно, што сложени системи функционишу 'на дугме'. Наше колеге у сваком моменту могу да знају како раде бунари, пумпе, црпне станице, да мере проток воде, па чак и потрошњу на даљину. У складу са овогодишњим мотом Дечије недеље 'Моје је право да живим срећно и здраво', деца у Врбасу имају привилегију да пију здраву воду, која се редовно контролише", рекла је Александра Поповић, референт за односе с јавношћу и маркетинг у ЈКП "Комуналац". У знак сећања на ову посету, предшколци из "Бубице" уручили су ликовни рад запосленима у ПЈ "Водовод и канализација".

 

КУЛТУРА

Књижевно вече Мухарема Баздуља у библиотеци у Бачком Добром Пољу

10. дец 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Мухарема Баздуља у библиотеци у Бачком Добром Пољу

Новинар, писац и преводилац Мухарем Баздуљ се 7. децембра...

Гуслари из Врбаса покретачи заштите певања уз гусле

04. дец 2018. КУЛТУРА

Гуслари из Врбаса покретачи заштите певања уз гусле

Унесков Међувладин комитет, на свом редовном, 13. заседањ...

Светски хитови у биоскопу "Југославија"

02. дец 2018. КУЛТУРА

Светски хитови у биоскопу "Југославија"

Биоскоп "Југославија" Културног центра Врбаса припремио ј...

Милутин Ж. Павлов први добитник награде "Небојша Деветак"

28. нов 2018. КУЛТУРА

Милутин Ж. Павлов први добитник награде "Небојша Деветак"

У знак сећања песника, главног и одговорног уредника Часо...

Представљена књига "Маги - Као да је била некад"

23. нов 2018. КУЛТУРА

Представљена књига "Маги - Као да је била некад"

Народна библиотека "Данило Киш" организовала је синоћ про...