Данас две акције Црвеног крста Врбаса

Црвени крст Врбаса организоваће данас на Тргу Николе Пашића, од 13.00 часова, хуманитарну продајну изложбу ручних радова насталих у оквиру пројекта "Заједнички програм за инклузију". Производе из креативне и кројачке радионице израдили су млади са интелектуалним сметњама. Целокупан приход припашће учесницима радионице, корисницима овог пројекта.

"Овај пројекат је трајао 15 година, још од 2003. године до маја месеца ове године, средствима Скупштине општине Врбас, Црвеног крста Србије и СДЦ – Швајцарске агенције за развој и сарадњу. Од маја ове године пројекат је у фази одрживости сопственим средствима", саопштила је Татјана Глушчевић, секретарка Црвеног крста Врбаса.

Истовремено, из ове организације саопштавају да ће данас у просторијама Црвеног крста Врбас почети прва подела половне гардеробе прикупљене током Дечије недељу у хуманитарној акцији Предшколске установе "Бошко Буха", за потребе корисника услуга Центра за социјални рад. "Ову хуманитарну акцију су организовали стручни радници у сарадњи са родитељима деце која похађају ову предшколску установу. Традиционално, ова установа нас ангажује као партнера у акцији у делу поделе половне гардеробе за децу из угрожених породица", рекла је Глушчевић.
Активност ће пратити И ТВ Бачка.