Библиотека пуна младих током Дечије недеље

Низ програма поводом Дечије недеље за своје најмлађе кориснике припремила је и извела и Народна библиотека "Данило Киш". Као гости установе свакодневно су се смењивали малишани из вртића Предшколске установе "Бошко Буха" и из нижих разреда основних школа, а свима њима, као и старијим основцима и средњошколцима, била је понуђена могућност бесплатног уписа у библиотеку.

Већ првог дана Дечије недеље НБ "Данило Киш" је организовала извођење позоришног комада за децу "Јован змај долази на чај", који су одиграли глумци Студија "Жељко Весељко". Наредних дана у свим огранцима библиотеке, као и у централној јединици, организовано је гостовање песникиње за децу Татјане Пуповац и промоција њене збирке песама "Бубамарин свет", а сусрет са песникињом био је прилика да се младима поделе чланске карте библиотеке и по једна свеска и оловка, поклон од НБ "Данило Киш" у знак будуће добре сарадње. Овај поклон добили су сви прваци у општини Врбас. На исти начин као и са Татјаном, било је организовано дружење и са писцем за децу Бранком Стевановићем, који је такође посетио децу у местима општине Врбас.

Активности у Народној библиотеци "Данило Киш" се настављају. Поводом Месеца књиге, који се традиционално обележава у октобру, установа је донела одлуку да упис за све нове кориснике услуга у овом месецу књиге буде јефтинији за 50 одсто, а настављено је и са представљањем књижевних дела савремених српских аутора. У четвртак је представљен роман "Кроз прстохват цимета" књижевнице Александре Михајловић, а за наредни петак, 19. октобар, заказана је промоција књиге "Знам шта тражим" Маргите Баштинац.