Адаптирани "Цврчак" поново пун деце

Вртић "Цврчак" Предшколске установе "Бошко Буха" у Бачком Добром Пољу свечано је данас почео са радом након завршетка великог пројекта адаптације и санације објекта. За комплетну адаптацију водоводног и канализационог система, санитарних чворова, изолације, фасаде и подова, Управа за капитална улагања АП Војводине обезбедила је 9,7 милиона динара и ово је била прво озбиљно уређење објекта након 30 година.

Вртић су свечано отворили Марина Маринковић, директорка ПУ "Бошко Буха", и Милан Глушац, председник општине Врбас. Уз адаптацију "Цврчка", према речима Глушца, Бачкопољци ускоро могу да очекују реализацију још једног важног пројекта у свом месту, а то је увођење грејања у спортску халу Основне школе "Вук Караџић". Директорка Маринковић подсетила је да су уређени и вртићима "Звездица" и "Ливадица" у Виноградима и на Јасикама, тренутно се сређује кров на "Сунцокрету" у Старом Врбасу, а следи опремање разним намештајем. Свечаном отварању "Цврчка" након адаптације присуствовали су и Срђан Станић и Маријан Мијановић, чланови општинског већа, и Предраг Ројевић, саветник председника општине Врбас.

Након издвајања Управе за капитална улагања АП Војводине реаговао је и Савет Месне заједнице Бачко Добро Поље који се својим поклоном придружио акцији уређења вртића.  У складу са могућностима Савет МЗ Бачко Добро Поље набавио је и поклонио вртићу један клима уређај. "За срећан и успешан почетак рада вртића после велике акције уређења, као и са жељом да деци створимо што пријатније услове за боравак у објекту, за 'Цврчак' смо обезбедили један клима уређај", саопштено је из МЗ. Поклон су предале председница Савета МЗ Вера Муминовић и секретарка Мина Кљештан.