Црвени крст Врбаса чини све да помогне друштву

Секретар Црвеног крста Војводине Бошко Митрашиновић посетио је јуче Црвени крст Врбаса и у разговору са Татјаном Глушчевић, секретарком организације, упознао се са бројним активностима Црвеног крста на локалном нивоу.

Како је саопштено након састанка, разговарало се о акцијама добровољног давалаштва крви, обуци за децу и младе првој помоћи, затим о програму социјалне делатности Црвеног крста који се огледа кроз рад народне кухиње и акције солидарности за кориснике који имају статус корисника услуга Центра за социјални рад, те о раду са подмлатком и омладином на промоцији хуманих вредности. Такође. разговарало се о служби тражења, информативној делатности, као и о самој организацији Црвеног крста Врбаса и мрежи јединица на терену.

Након сусрета у Црвеном крсту Врбаса, секретара Црвеног крста Војводине Бошка Митрашиновића, председника ЦК Врбаса Ђорђа Никчевића и секретарку ЦК Врбас Татјану Глушчевић, примила је и Данијела Илић, чланица Општинског већа. На овом састанку разговарало се о сарадњи локалне самоуправе и ЦК, посебно кроз призму едукације младих и подршке најугроженијим групама. "Годинама у назад имамо изузетну сарадњу са ЦК Врбас. Општина води активну социјално-одговорну политику, али је за нас веома важна и сарадња са Црвеним крстом. Њихов допринос кроз волонтерски рад спровођењем низа активности током целе године, оставља посебан печат на наше друштво. Наставићемо сарадњу и пружање подршке овој хуманитарној организацији", рекла је Илић.

Секретар Црвеног крста Војводине похвалио је добру сарадњу општинске организације Црвеног крста са локалном самоуправом, истичући да се присуство Црвеног крста у локалној заједници најбоље види кроз бригу о људима свих узраста .

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"