Црвени крст Врбаса чини све да помогне друштву

Секретар Црвеног крста Војводине Бошко Митрашиновић посетио је јуче Црвени крст Врбаса и у разговору са Татјаном Глушчевић, секретарком организације, упознао се са бројним активностима Црвеног крста на локалном нивоу.

Како је саопштено након састанка, разговарало се о акцијама добровољног давалаштва крви, обуци за децу и младе првој помоћи, затим о програму социјалне делатности Црвеног крста који се огледа кроз рад народне кухиње и акције солидарности за кориснике који имају статус корисника услуга Центра за социјални рад, те о раду са подмлатком и омладином на промоцији хуманих вредности. Такође. разговарало се о служби тражења, информативној делатности, као и о самој организацији Црвеног крста Врбаса и мрежи јединица на терену.

Након сусрета у Црвеном крсту Врбаса, секретара Црвеног крста Војводине Бошка Митрашиновића, председника ЦК Врбаса Ђорђа Никчевића и секретарку ЦК Врбас Татјану Глушчевић, примила је и Данијела Илић, чланица Општинског већа. На овом састанку разговарало се о сарадњи локалне самоуправе и ЦК, посебно кроз призму едукације младих и подршке најугроженијим групама. "Годинама у назад имамо изузетну сарадњу са ЦК Врбас. Општина води активну социјално-одговорну политику, али је за нас веома важна и сарадња са Црвеним крстом. Њихов допринос кроз волонтерски рад спровођењем низа активности током целе године, оставља посебан печат на наше друштво. Наставићемо сарадњу и пружање подршке овој хуманитарној организацији", рекла је Илић.

Секретар Црвеног крста Војводине похвалио је добру сарадњу општинске организације Црвеног крста са локалном самоуправом, истичући да се присуство Црвеног крста у локалној заједници најбоље види кроз бригу о људима свих узраста .