Зимска служба спремна за интервенције

С 15. новембром почела су и дежурства у Зимској служби. Првог дана извршена је традиционална смотра механизације у Јавном комуналном предузећу "Комуналац", како би се све службе и јавност упознали са чим располаже Зимска служба и у каквом стању дочекује могуће падавине наредних месеци. Смотри су присуствовали представници локалне самоуправе, Полицијске станице Врбас и руководства ЈКП "Комуналац".

"Имали смо прилику да видимо и претходних сезона да имамо спремну Зимску службу и надамо се ће тако бити и ове зиме. Располажемо са довољно механизације, самостално смо до сада одржавали 260 километара путева, а уколико буде потребно позваћемо и наше привреднике који имају тешку механизацију да нам се придруже око чишћења путева, мада се искрено надам да ће нас време послужити и да за тим неће бити потребе", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас. Он је истакао да понекад проблем представља надлежност над путевима, па грађани мисле да је за све одговорна локална Зимска служба. "Када очистимо све оно што је наша обавеза, и то према листи приоритета, радиће се и све друге деонице јер желимо да изађемо у сусрет потребама грађана, без обзира на надлежност", рекао је Глушац.

Помоћник командира Полицијске станице за саобраћај Страхиња Ђурачић апеловао је на грађане да се придржавају Закона о безбедности саобраћаја, посебно одредбе да су у случају снега, леда и поледице обавезни да на возилима имају зимске пнеуматике. "Зимска служба је чак и опремљенија и боља него претходних година, а битно је да задржимо добар ниво сарадње коју смо успоставили у прошлости. Полиција ће редовно обилазити све путеве, формирани су пунктови у случају застоја у саобраћају, а за нас је најбитније извештавања и координација између нас и Зимске службе, како би се на време интервенисало на критичним тачкама", рекао је Ђурачић.

Задовољство због спремног дочека почетка дежурстава у Зимској служби, исказао је и Синиша Адамовић, директор ЈКП "Комуналац". Он је констатовао да су све екипе спремне, организоване су сменске службе и распореди рада, а набављене су и довољне количине соли, ризле, натријум-хлорида и хладне асфалтне масе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"