Нових 10 милиона за збрињавање избегличких породица

Данијела Илић, чланица Општиског већа, учествовала је претходних дана на 14. радном састанку градских и општинских повереника за избеглице са руководством Комесаријата за избеглице, на ком се, између осталог, разговарало о наставку реализације Регионалног стамбеног пројекта. Добра вест за општину Врбас је да је Комесаријат за избеглице издвојио нових десетак милиона динара за збрињавање избегличких  породица.

"Комесаријат за избеглице издвојио је још скоро 10 милиона динара за стамбено збрињавање избеглица и другу врсту помоћи угроженима из ове категорије. Врбас је кроз Регионални стамбени пројекат спроводио програме за куповину сеоских домаћинстава, обезбеђивање пакета грађевинског материјала, а сада је актуелан избор корисника 14 станова који ће се градити у насељу Виногради. Општина Врбас чинила је све да помогне овој популацији и активно је учествовала у свим пројектима. То је препознато и у Комесаријату за избеглице и управо поверење које смо изградили у међусобним односима, обезбеђује нам да поново добијемо подршку и наставимо са збрињавањем најугроженијих", рекла је Данијела Илић.


Комесар за избеглице Србије Владимир Цуцић истакао је да је кроз Регионални стамбени пројекат од 2015. до 2018. године обезбеђен дом за 2.305 избегличких породица.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"