Нови називи улица у свим местима општине Врбас

Скупштина општине Врбас донела је решење о утврђивању назива улица према којем је 36 позиција у свим местима општине Врбас добило нова имена. Овога пута превасходно се размишљало о историји самог града и места у општини, па су тако улице добили бројни заслужни грађани који су у ближој или даљој прошлости оставили дубок траг својим деловањем. Нека именовања улица стигла су након јавних иницијатива грађана и удружења.

Врбас ће од сада имати улице Гојка Војновића, Драгана Грбића, Љубомира Пешаља, мајора Милорада Рађеновића, Илије Милованчева, Евдокина Канарева, Кнегиње Милице, Василија Булића, Стевана Шупљикца, Александра Пантовића, Јожефа Киша, Душка Трифуновића, Патријарха Арсенија III Чарнојевића, Ксеније Атанасијевић, Јоакима Кимета Виславског, Славка Вујошевића, Његошеву, као и Улицу Мира, Задругарску и Кулски пут.

У Бачком Добром Пољу списак улица се шири за улицу Др Давида Грубија, у Савином Селу једна улица је именована Ловачки засеок, а на Косанчићу су утврђени називи Марка Ђукића, Хероја отаџбине и Кудељарски засеок. Куцура је добила Салашки засеок и Атарски засеок, а Равно Село улице Владимира Каљевића, Др Ђорђа Сола и Улицу Ружицу. Нове улице у Змајеву су: Милунке Савић, Саве Вукосављева, Теодоре Лазаревић, Радоја Домановића, Тамбурашка и Сиришка улица.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"