Вилмошу седма титула на Божићном турниру у куглању

Вилмош Заварко, репрезентативац Србије и куглаш словачког клуба Подбрезове, победник је 24. Божићног турнира у Врбасу. Вилмош је та седму титулу, по чему је неприкосновен, морао да обори 661 чуњ, до другог места је стигао Горан Остојић са 611 чуњева, а трећег Чонгор Барањ са 601 обореним чуњем, оба првотимци Београда. Након три круга квалификација у којима је учествовало 150 такмичара, у финалу су наступила 32 најбоља куглаша. Божићни куглашки турнир у Врбасу један је од најјачих у нашој земљи и Европи у мушкој појединачној конкуренцији, а сврстан је у А категорију турнира и бодује се за светску ранг листу.

Турнир је отворио Милан Глушац, председник општине Врбас, која је пружила подршку организацији овог спортског догађаја, заједно са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину. "Захваљујућу куглашкој традицији коју има, а највише овом турниру, Врбас је уписан крупним словима на мапи домаћег куглања и прочуо се и ван граница Србије", рекао је Глушац.

Председник Куглашког савеза Србије Урош Драгојловић истакао је да је турнир у Врбасу и ове године био организован на врхунском нивоу. "Мене посебно одушевљавају резултати учесника, нарочито ових репрезентативаца Србије, имајући у виду да је ово почетак календарске године и почетак сезоне. Ови резултати охрабрују пред светске купове у фебруару и светска првенства, кадетско и сениорско, екипно, у мају месецу", истакао је Драгојловић.

Ове године међу 10 најбоље пласираних нашла и двојица куглаша из Врбаса. Никола Мијановић са 581 чуњем освојио је 5. место, а 9. место припало је Владимиру Бјелици са 571 обореним чуњем.

Прилог РТВ.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"