БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА СОЦИО-ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ БАЧКЕ

 

Регионална развојна агенција Бачка позива предузетнике, мала и средња предузећа и општине са територије Бачке да се пријаве на конкурс за доделу бесповратних средстава у 2012.години. У току су три јавна позива за доделу бесповратних новчаних средстава.

Први јавни позив односи се на доделу бесповратних средстава у оквиру мере за суфинансирање иницијатива јединица локалне самоуправе за припрему и спровођење пројеката у 2012. години. Циљ мере је подршка јединицама локалне самоуправе за припрему и спровођење пројеката који се односе на развој пословне инфраструктуре и друге инфраструктуре која доприноси стварању повољних услова за пословање, унапређење животне средине, отварање и развој малих и средњих предузећа, предузетништва и задруга, повећање запошљавања, иновативности и конкурентности; развој услуга за мала и средња предузећа, предузетнике и задруге; промоцију регионалног идентитета и брендирање региона, за суфинансирање учешћа у пројектима који се финансирају из домаћих и међународних извора од значаја за регионални и локални развој и за унапређење међуопштинске, међурегионалне, прекограничне и међународне сарадње.

Други јавни позив односи се на доделу бесповратних средстава малим и средњим предузећима, предузетницима и задругама за јачање иновативности. Општи циљ Мере јесте подршка развоју културе инвестирања малих и средњих предузећа, предузетника и задруга у иновативност ради повећања конкурентности, кроз учешће у суфинансирању оправданих трошкова за следеће активности: развој новог производа или услуге, значајно побољшање постојећег производа или услуге, израда нових колекција у модној индустрији, израда идустријског дизајна/редизајна производа, израда нове амбалаже производа, маркетинг планирање развоја производа/услуге, побољшање постојећег и увонење новог процеса производње, откуп права на домаћи патент/мали патент и патентну документацију. Укупно расположива средства за спровонење ове мере износе 50.000.000,00 динара.

Трећи јавни позив односи се на подршку малим и средњим предузећима која имају тенденцију брзог раста – газеле. Општи циљ Мере јесте унапређење конкурентности малих и средњих предузећа, који својим пословањем остварују успех на тржишту, повећавају запосленост и убрзано се развијају – газеле кроз подршку развоју малих и средњих предузећа и њиховом динамичнијем расту; повећање вредности и обима промета брзорастућих малих и средњих предузећа на домаћем и међународном тржишту; повећање интернационализације МСП; повећање учешћа оних МСП која расту захваљујући извозу; повећање директних улагања у динамична предузећа. Укупно расположива средства за спровођење ове мере износе 30.000.000,00 динара.

Сви субјекти са простора Бачке који су заинтересовани да поднесу захтев за доделу бесповратних средстава по расписаним јавним позивима потребно је да се јаве у Регионалну развојну агенцију Бачка која је акредитована од стране Националне агенције за регионални развој за спровођење мера подршке. Ближе информације о расписаним позивима могу се наћи на интернет страницама агенције www.rda-backa.rs . Информације је таконе могуће добити путем емаила Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или контакт телефона 021 557 – 781

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"