Општа болница била домаћин ликовне колоније

У Општој болници Врбас за викенд је организована VII Ликовна колонија "Уметношћу против болести".  Ове године у ходницима установе, за ову прилику претворене у атаљее, стварало је 70 сликара из Србије, а дела која су насликали љубитељи уметности моћи ће да виде на зидовима Интерног одељења Опште болнице.

"Племенита вештина дарована је болесном човеку кроз уметничка дела у циљу лакшег преболевања. Многима су овде лечени родитељи, браћа, сестре, деца, пријатељи. За очекивати је да колонија има све већи број учесника, јер ова кућа бранитеља здравља помало припада свима нама", рекао је др Благоје Орбовић, уметник, вишеструки учесник колоније и дугогодишњи лекар у ОБВ.

"Поред доприноса изгледу болнице, ми као уметници покушавамо да презентујемо и удахнемо топлину широким масама, људима који су део ове болнице, који долазе у болницу и свим осталима који су љубитељи уметности, као и ми", додала је Тамара Барановски, председница Удружења ликовних уметника Врбаса.

Сликарима, посетиоцима, колегама и колигиницама који су помагали организацију колоније на било који начин, захвалила се главна медицинска сестра Интерног одељења Валентина Николић. Драган Симић, председник Удружења ликовних аматера "Атеље 05" истакао је да "колонија бројношћу и квалитетом прераста своје оквире, добија значење једне озбиљне културне манифестације која може бити означена и на културној мапи града Врбаса, као и да би изложба требала да се види и изван зидова Опште болнице".