Foklorni ansambl i orkestar Doma kulture Vrbas gostovali u Sardiniji

Foklorni ansambl i orkestar Doma kulture Vrbas gostovao je na 10. Međunarodnom folklornom festivalu koji se održavao od 19. 08.do 3. 09.u Sardiniji, u gradu Nuoro. Na ovogodišnjem Festivalu učestvovali su i predstavnici  Ekvadora, Senegala, Španije, Letonije kao i više ansambala iz Italije.

"Kakav su utisak ostavili vrbaški folkloraši koji su predstavljali našu zemlju na ovom Festivalu, najbolje govori to da su  organizatori posumnjali da se radi o profesionalnom ansamblu", rekao je  direktor Doma kulture Goran Kaluđerović, dodavši da je ovaj ansambl prevazišao amaterske okvire. 

Tokom dve nedelje boravka vrbašani su imali osam nastupa u 6 gradova Sardinije na kojima je bilo prisutno po 1000 gledalaca u proseku, a u dva navrata koncerte je prenosila televizija RAI.

Prema rečima Kaluđerovića, odlazak u Sardiniju je značajan pre svega zbog toga što je to bila prilika da se naša zemlja predstavi u pravom svetlu Gostovanje Folklornog ansambla u Sardiniji su pomogli Fabrika ulja i biljnih masti "Vital", Fabrika šećera "Bačka", Industrija mesa "Karneks", "Figrad" kao i Ministarstvo za kulturu Srbije i opština Vrbas