Почињу "Дани позоришта у Врбасу 2016"

Аматерско позориште младих "Владимир Поповић" и Културни центар Врбас другу годину за редом организују манифестацију "Дани позоришта у Врбасу 2016". Почев од од 01. априла свакога петка од 20.00 часова, у сали биоскопа Југославија, на програму ће бити по један комад седам аматерских позоришних група из Србије.

Прва на програму, 01. априла, је представа "Не играј на Енглезе", у режији Милана Мартиновића, а у извођењу Аматерског позоришта "Јовица Јелић" из Банатског Карађорђева. Седам дана касније, 8. априла, гостује Аматерско позориште "Бранислав Нушић" из Малог Црнића са представом "Ревизор", у режији Дејана Цицмиловића. Завод за културу војвођанских Русина ће 15. априла извести комад "Свадба" у режији Лидије Стевановић, а 22. април резервисан је за представу "Јеси л' то дош'о да ме видиш" у колективној режији и извођењу Драмског студија "Феникс 95" из Радичевићева.

Последњег петка у априлу, 29, Трстеничко позориште извешће комад "Професионалац", у режији Фуада Табучића. Кабаре "Тражим мужа", који је режирала Јелица Брестовац, биће изведен 13. маја. Манифестација "Дани позоришта у Врбасу 2016" затвара се 20. маја комадом "Немам да платим и нећу да платим", у режији Милоша Јагодића.