Отворена изложба слика Миљане Раденковић

У Галерији Културног центра Врбаса синоћ је отворена изложба слика Миљане Раденковић, добитнице откупне награде 41. Палете младих. Сликарка из Ниша дипломирала је на Факултету за графички дизајн у свом граду, а тренутно је на докторским студијама на Факултету примењених уметности у Београду.

"Палета младих је најстарија културна манифестација у целом региону и ове године изнедрила је једну младу уметницу, која нам је приредила врло интересантну и оргиналну изложбу", рекао је приликом отварања Бранислав Зубовић, секретар Фестивала поезије младих чији је важан део и Палета младих.

"Реч је о уметници која је нам је својим радовима презентовала 'фину графичку руку'. Серијал слика које красе зидове Галерије, представља социјални ангажман уметнице и нашег окружења", оценила је Силвиа Јелачић, руководитељка ГКЦВ.

Говорећи о свом раду, Миљана Раденковић је истакла да је "сликање је процес који траје и траје, од идеје до жељеног циља, стваралачка олуја и раскорак до коначног остварења, до онога што је замислио уметник".

Сликарка из Ниша добитник је више награда, а излагала је на 14 самосталних и више од седамдесет колективних изложби у земљи и иностранству. Изложба је отворена до 20. јула.