Расписан конкурс за Фестивал поезије младих

Савет Фестивала поезије младих у Врбасу расписао је конкурс за младе песнике из Србије и региона за учешће на познатој литерарној манифестацији. Фестивал поезије младих, 49. по реду, одржаће се крајем маја у Врбасу.

Право учешћа на конкурсу имају песници до 27 година старости са циклусом од 10 необјављених песама, на српском језику и језицима националних заједница, са преводом на српски језик уколико је потребно. Песме, умножене у четири примерка и потписане шифром (са решењем шифре у посебном коверту), треба доставити на адресу: Народна библиотека "Данило Киш" Врбас, Фестивал поезије младих, Маршала Тита 87, најкасније до 01. априла 2017. године.  

Фестивал ће наградити најбоље песнике. Главна награда је штампање књиге.

Истовремено, Савет Фестивала поезије младих расписиао је конкурс и за најбољег младог сликара Палете младих, 43. ликовне изложбе која се одржава у оквиру Фестивала поезије младих. Право учешћа на конкурсу имају сви млади сликари до 27 година старости. Тема и техника рада је по слободном избору, а формат рада је штафелајни. Заинтересовани аутори треба да пошаљу фотографије циклуса од 10 радова у електронској форми (формат .jpg, резолуција 300 dpi), уз основне податке о раду (назив рада, техника, формат и година настанка), као и кратку биографију, на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., најкасније до 01. априла 2017. године.

Селектор Палете младих ће одабрати десет најбољих аутора чији ће радови бити изложени у Ликовној галерији Културног центра Врбаса. Организатор ће штампати каталог радова, а најбољем аутору ће бити додељена плакета и откупна награда. Аутори који буду ушли у ужи избор, своје оригиналне радове треба да доставе најкасније до 01. маја 2017. године, на адресу Галерије КЦВ.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"