Рајко Каришић поклонио фотографије Дому здравља

Рајко Каришић, један од најпознатијих уметничких фотографа у Србији и шире, поставио је синоћ у Галерији Културног центра Врбаса још једну самосталну изложбу. Под називом "Повратак коренима", Каришић се својим суграђанима представио са четрдесетак фотографија, а након вишедневне изложбе ови радови убудуће ће моћи да се виде на зидовима Дома здравља "Вељко Влаховић", којем ће уметник донирати своје радове.

"Фотографије поклањам Дому здравља и Хитној помоћи, запосленима у овој служби који пожртвовано и изнад свега професионално и хумано раде посао и који су од помоћи били и мојим родитељима. Желим некако да им се реванширам, тако да ће се фотографије наћи у овој установи", рекао је Каришић и захвалио суграђанину Ратку Вујадиновићу на помоћи у опремању фотографија.

Захваљујући на вредном поклону, др Јасмина Асси је истакла да ће фотографије бити постављене у просторијама Медицине рада и Епидемиолошке службе. Ово је, иначе, четврта донација фотографија Каришића Врбасу.

Галеристкиња др Силвиа Јелачић рекла је да је аутор до сада имао преко 60 самосталних изложби, као и да је учествовао на више стотина колективних изложби у земљи и иностранству. Она је искористила прилику да Каришићу уручи чланску карту недавно основаног Фото кино клуба "Зенит". Управо ће овај клуб добити Каришић, како је најавио, даривати својом црно-белом фото лабораторијом.