Лука Баровић победник Невеновог фестивала

Дводневним културним програмом окончан је 29. Невенов фестивал деце песника у Савином Селу. У Основној школи "Бранко Радичевић" песнички таленат показало је 16 најбољих младих песника по избору стручног жирија, издвојени из више од пет стотина радова простиглих из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Хрватске.

За престижну награду борила су се деца из Никшића, Крагујевца, Бијељине, Вуковара, Белог Потока, Бранковине, Јагодине, Силбаша, Врбаса и Савиног Села, а једногласном одлуком за победника фестивала изабран је млади Лука Баровић, ученик 7. разреда, за поетски рад "У жаргону".

Овога пута у финалу су биле и две ученице школе у којој се одржава Невенов фестивал деце песника, Марија Барцал, ученице 4. разреда која је награђена за најбољу завичајну песму, и Сузана Ухларик, ученица 7. разреда која је награђена за најбољу еколошку песму.

Фестивал је био праћен богатим уметничким и забавним програмом, а организована је и изложба слика ликовне колоније "Триангл". Током финала промовисана је и збирка песама и лирске прозе "Детињство обојено речима" са стотину најуспешнијих радова са овогодишњег конкурса.

Завршницу манифестације отворили су Милан Глушац и Миљана Штулић, председник и заменица председника општине Врбас, а присуствовали су и Марјана Мараш, председница Скупштине општине, и Даница Парошки, помоћница председника за образовање.