Антонио Карловић победник 49. ФПМ

Антонио Карловић, млади песник из Загреба, победник је 49. Фестивала поезије младих. Жири у саставу Перо Зубац, председник, и Небојша Деветак и Иван Лаловић, чланови, другу награду доделио је Амини Хрнчић, песникињи из Маглаја, а трећу Шимону Тсуботи из Београда.

"Трећи пут сам на Фестивалу поезије младих у Врбасу и искрено речено, нисам сам се надао победи. Овде се редовно нађу добри песници, добри људи који пуно читају и раде, живе за поезију, и увек ми је била част и рачунао сам да сам направио успех када сам улазио у десет најбољих. Осећај због овог што се вечерас догодило, да постанем победник Фестивала поезије младих, не да се речима описати. Хвала свима који су ме примили на Фестивал, хвала за прилику за дружење са свим овим људима и великим песницима, то ми је можда и највећа награда. Фестивал поезије младих је велика манифестација која се није заборавила на простору бивше Југославије, а како пишем већ неколико година, имао сам амбицију да се окушам и на њему. Три пута сам слао песме, три пута сам улазио у финале, а ево сада, трећа срећа, постао сам и победник", рекао је након уручивања награде Карловић.

Награда „Станко Симићевић,“ за најмлађег овогодишњег учесника финалне вечери манифестације, припала је Подгоричанину Петру Ракочевићу. Награда за најлепшу љубавну песму ученика врбаских средњих школа припала је Весни Пешканов, ученици ССШ "4. јули" из Врбаса.

У музичком делу програма наступио је кантаутор Дејан Цукић.

КУЛТУРА

Завршен Равно Село филм фестивал

26. јун 2018. КУЛТУРА

Завршен Равно Село филм фестивал

Други Равно Село филм фестивал завршен је синоћ пројекциј...

Скулптуре Новака Јововића у Нашој галерији

25. јун 2018. КУЛТУРА

Скулптуре Новака Јововића у Нашој галерији

У Нашој галерији Удружења ликовних уметника Врбаса отворе...

Почео II Равно Село филм фестивал

24. јун 2018. КУЛТУРА

Почео II Равно Село филм фестивал

Пројекцијом руског филма "Лед" и певачким наступима Лазар...

Културно лето Змајево

21. јун 2018. КУЛТУРА

Културно лето Змајево

Змајево ће овог лета по четврти пут бити домаћин велике к...

Дунавска соната зове младе музичаре

06. јун 2018. КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

Фестивал класичне музике на отвореном Дунавска соната поз...