Изложба скулптура Новака Јововића у Кули

Новак Јововић, уметник из Врбаса са искуством дугим скоро четири деценије, поставио је у Галерији Културног центра Кула своју осму самосталну изложбу скулптура. Овога пута Јововић се љубитељима ликовне уметности представио са 24 рада у дрвету и камену, насталих током последњих година. Изложбу је отворила Валентина Чизмар, др филозофије.

"Изложбу сам назвао 'Међу јавом и мед сном' пошто се и моје скулптуре 'крећу' између јаве и сна. Један део настао је последњих година, у материјалу у ком највише стварам, дрвету, и дошло је време да публика види оно што сам радио. Ово је моја осма самостална изложба, учествовао сам и на бројним колективним, и радујем се када видим да и даље постоји интересовање за оно што радим. Хвала свим људима који су дошли да присуствују отварању изложбе, али и онима који ће је посетити у наредним данима", рекао је Јововић.

Амбијент Галерије КЦ Кула на самом отварању изложбе посебно су улепшали Радован Сератлић, који је говорио стихове Лазе Костића, и Александра Ракић на клавиру. Изложба је отворена до 16. јуна.