Радованов награђен на конкурсу у Ријеци

Миленко Радованов, уметнички фотограф из Врбаса, награђен је на Међународном фотографсом конкурсу на тему воде - "Трећи елемент 2017", који је организован у Ријеци. Радованов је награђен у конкуренцији 159 аутора из Хрватске, Србије, Македоније, Румуније, Русије, Финске, Индије, Немачке, Словачке и Босне и Херцеговине, који су на конкурс послали чак 872 фотографије.

На изложби која је отворена у суботу, 14. октобра у Галерији Принципиј у Ријеци, међу 84 фотографије од 64 аутора, постављене су и три награђене Радовановљеве фотографије - Медитација, Пролаз и Светлост.

"На овом конкурсу додељују се три признања: 'Награда Виктор Хрељановић', 'Награда Ђоко Милекић', и три равноправне дипломе 'Диплома Фотоклуба Ријека'. Ове године одлуку о награђенима донео је жири у саставу: Ивана Томановић, професорка фотографије на Академији ликовних уметности у Новом Саду, Ива Просоли, професорка фотографије на Академији драмских умјетности у Загребу, и Борислав Божић, професор ликовне умјетности и председник Фотоклуба Ријека. Темељни је циљ пројекта покренути људе да у својој непосредној средини откривају природна богатства и лепоте везане за воду, а исто тако да детектују специфичне еколошке ситуације које угрожавају наш ТРЕЋИ ЕЛЕМЕНТ или да дају неко друго, лично виђење ове теме кроз медиј фотографије", саопштено је од стране организатора.

КУЛТУРА

Културно лето Змајево

21. јун 2018. КУЛТУРА

Културно лето Змајево

Змајево ће овог лета по четврти пут бити домаћин велике к...

Дунавска соната зове младе музичаре

06. јун 2018. КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

Фестивал класичне музике на отвореном Дунавска соната поз...

Отворена изложба слика Петра Шушулића

28. мај 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Петра Шушулића

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса - УЛУВ, отво...

Александар Габона победник 50. ФПМ

27. мај 2018. КУЛТУРА

Александар Габона победник 50. ФПМ

Победник 50, јубиларног Фестивала поезије младих је песни...

Пријем за финалисте Фестивала поезије младих

25. мај 2018. КУЛТУРА

Пријем за финалисте Фестивала поезије младих

За десет финалиста 50. Фестивала поезије младих данас је ...