Радованов награђен на конкурсу у Ријеци

Миленко Радованов, уметнички фотограф из Врбаса, награђен је на Међународном фотографсом конкурсу на тему воде - "Трећи елемент 2017", који је организован у Ријеци. Радованов је награђен у конкуренцији 159 аутора из Хрватске, Србије, Македоније, Румуније, Русије, Финске, Индије, Немачке, Словачке и Босне и Херцеговине, који су на конкурс послали чак 872 фотографије.

На изложби која је отворена у суботу, 14. октобра у Галерији Принципиј у Ријеци, међу 84 фотографије од 64 аутора, постављене су и три награђене Радовановљеве фотографије - Медитација, Пролаз и Светлост.

"На овом конкурсу додељују се три признања: 'Награда Виктор Хрељановић', 'Награда Ђоко Милекић', и три равноправне дипломе 'Диплома Фотоклуба Ријека'. Ове године одлуку о награђенима донео је жири у саставу: Ивана Томановић, професорка фотографије на Академији ликовних уметности у Новом Саду, Ива Просоли, професорка фотографије на Академији драмских умјетности у Загребу, и Борислав Божић, професор ликовне умјетности и председник Фотоклуба Ријека. Темељни је циљ пројекта покренути људе да у својој непосредној средини откривају природна богатства и лепоте везане за воду, а исто тако да детектују специфичне еколошке ситуације које угрожавају наш ТРЕЋИ ЕЛЕМЕНТ или да дају неко друго, лично виђење ове теме кроз медиј фотографије", саопштено је од стране организатора.