Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

Веселин Милићевић, дечији песник, сатиричар и афористичар из Врбаса, добитник је специјалне награде "Раде Брка" на 26. Међународном фестивалу хумора и сатире у Крушевцу, саопштио је стручни жири. Милићевић је награђен за сатиричну причу "Парламентарац", којом је одговорио на задату тему конкурса - Преговори. Ово је аутору из Врбаса трећа награда у Крушевцу, чиме се издвојио као један од најнаграђиванијих аутора. Претходне године био је добитник главног признања "Златна кацига".

"Изузетна конкуренција забележена је у писаној форми. Није било много дилема око избора лауреата, били смо врло ефикасни, а није нам било лако, јер смо одлучивали међу 45 прича, 37 песама и чак 963 афоризама. На наш конкурс јавило се 227 аутора из 32 земље", рекао је Момир Драгићевић, уз Драгана Матејића и Душана Поп-Ђурђева, члан стручног жирија.

"Златну кацигу" за причу освојио је Владислав Влаховић, награда за песму припала је Војиславу Милићу, а за афоризам Драгиши Павловићу Расинском. Специјалну награду "Раде Брка" за сатиричну причу освојио је Веселин Милићевић. Награде ће добитницима бити уручене 01. априла, на Светски дан шале, у Крушевцу.