Фото конкурс: Музеј и конекција

У оквиру Mанифестације "Музеји за 10", која се одржава од 14. до 20. маја, Градски музеј Врбаса поставиће и изложбу фотографија, на којој ће учествовати аутори, професионалци и аматери, који прођу селекцију на управо расписаном конкурсу, саопштено је из ове установе.

Централна тема овогодишње манифестације "Музеји за 10" је "Хиперповезани музеји: нови приступи, нова публика“. "Хиперповезаност се односи на данашња многобројна средства комуникације: директан контакт, електронска пошта, телефон, интернет, инстант поруке... Ова комуникациона мрежа сваки дан постаје све сложенија и разноврснија. Захваљујући иновацијама, новим технологијама, музеји данас постају приступачнији и приближавају се публици на нови начин, дигитализацијом грађе, директним преносима на друштвеним мрежама, употребом мултимедијалних садржаја на изложбама, #hashtaga и слично. Да не заборавимо, и сама изложба основни је облик комуникације у музејима, сваки изложени предмет комуницира са посетиоцем, порука коју носимо и преносимо као утисак или доживљај из музеја облик је комуникације...", наводи се у појашњењу теме овогодишње манифестације.

У складу са овом темом одређена је и тема за фото-конкурс: Музеј и комуникација. "Тема је отворена за различите стваралачке идеје и примерене садржаје, није дозвољено експериментисати, манипулисати или монтирати садржину кадра. Фотографије могу бити монохроматске или у боји. Радови који буду изабрани биће израђени на фото папиру и изложени у Галерији Културног центра Врбаса за време трајања манифестације, од 14. до 20. маја. Изабрани радови остају у архиву Градског музеја Врбаса", истиче се у правилнику конкурса.

Остала правила су: број фотографија 6, квалитет и величина фотографија: 300 dpi, дужа страна 3.000 пиксела, величина једне фотографије не сме прелазити 2МБ; рок за достављање радова 26. април 2018. године. Радове слати електронским путем на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Уз радове послати следеће податке: име и презиме аутора, адреса (улица и број, место становања), контакт телефон и списак послатих радова са називом. Сваки фајл означити бројем фотографије под којим се води у пријави, иницијалима имена и презимена аутора и назив фотографије – све раздвојено доњом цртом. Пример: аутор Пера Перић, шеста фотографија наведена у пријави - фајл се означава са 6_ПП_Конекција.

Све фотографије морају бити аутентично дело потписаног аутора. Организатор изложбе има право, без надокнаде ауторима, да користи фотографије у циљу промоције манифестације излагањем одштампаних радова и издавањем каталога. Радове ће процењивати и изабрати трочлани жири у саставу: Миленко Радованов, Милован Улићевић, проф. др Жељко Шкрбић. Жири ће од изабраних фотографија донети одлуку која ће понети I, II и III награду. Награда за I место износи 12.000 динара, за II место 8.000 динара, а награда за III место износи 5.000 динара. Одлука жирија је коначна и не може се на њу улагати приговор. Заинтересовани аутори све додатне информације могу добити на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Подршка Градском музеју Културног центра Врбаса у овом пројекту су Фото-кино клуб "Зенит" из Врбаса и Фотографски клуб Војводине.

КУЛТУРА

Гуслари из Врбаса покретачи заштите певања уз гусле

04. дец 2018. КУЛТУРА

Гуслари из Врбаса покретачи заштите певања уз гусле

Унесков Међувладин комитет, на свом редовном, 13. заседањ...

Светски хитови у биоскопу "Југославија"

02. дец 2018. КУЛТУРА

Светски хитови у биоскопу "Југославија"

Биоскоп "Југославија" Културног центра Врбаса припремио ј...

Милутин Ж. Павлов први добитник награде "Небојша Деветак"

28. нов 2018. КУЛТУРА

Милутин Ж. Павлов први добитник награде "Небојша Деветак"

У знак сећања песника, главног и одговорног уредника Часо...

Представљена књига "Маги - Као да је била некад"

23. нов 2018. КУЛТУРА

Представљена књига "Маги - Као да је била некад"

Народна библиотека "Данило Киш" организовала је синоћ про...

Филмови са 27. Међународног фестивала етнолошког филма у Врбасу

23. нов 2018. КУЛТУРА

Филмови са 27. Међународног фестивала етнолошког филма у Врбасу

Само нешто више од месец дана након одржавања у Етнографс...